Kaartverkoop & coronamaatregelen

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws over de coronamaatregelen en de gevolgen voor ons festival, zodat u weet hoe wij als festivalorganisatie hiermee omgaan en wat dat voor u betekent als bezoeker. Daarbij is het belangrijk te weten dat wij in aanloop naar en tijdens het festival ons houden aan de dan geldende coronamaatregelen, zoals die zijn opgesteld door het RIVM en de Rijksoverheid. De informatie die hier staat, kan in de week voor, en zelfs tijdens het festival nog worden aangepast.

We gaan door!

Ook binnen de verscherpte richtlijnen die op vrijdag 9 juli zijn bekendgemaakt, gaat het lukken alle Festivalconcerten door te laten gaan! Wel is het aantal beschikbare zitplaatsen beperkt en is de kans groot dat sommige concerten nu snel zullen zijn uitverkocht. Wacht dus niet te lang met het reserveren van uw zitplaats! Bij de ingang kunt u, als deze nog beschikbaar zijn, alleen kaarten kopen met gepaste betaling of online via een bij de ingang aanwezige QR-code. Er is vanwege de coronamaatregelen geen kassa aanwezig.

Veiligheid

Wij doen er alles aan om voor onze bezoekers, musici en medewerkers een veilige festivalbeleving te creëren. Van onze bezoekers verwachten wij dat zij zich ook aan de dan geldende richtlijnen houden. Zo maken we er samen een fantastisch én veilig festival van. 
Mocht u in de tussentijd vragen hebben, dan kunt u die mailen naar office@organfestival.nl

Kaartverkoop

De verplichting om vooraf te reserveren is niet meer van kracht, dus ook aan de deur kunnen kaarten worden gekocht. Toch wordt het erg op prijs gesteld als u uw toegangskaarten vooraf online reserveert, om opstoppingen bij de ingang van de kerken te voorkomen. Ook is bij vooraf reserveren uw zitplaats gegarandeerd; vooral in de Nieuwe Kerk en de Doopsgezinde Kerk is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Op de pagina 'Programma 2021' treft u bij elk concert hiervoor een link aan.

Wilt u toch contant betalen, houd er rekening mee dat er, vanwege de coronamaatregelen, geen wisselgeld aanwezig is; betaal dus gepast. Ook hangt bij de ingang een QR-code waarmee u eenvoudig uw kaart online kunt afrekenen. Laat aan een van onze medewerkers weten dat u nog geen kaarten hebt; dan wordt u gebracht naar de tafel waar dat kan. Houd er wel rekening mee dat een concert kan zijn uitverkocht; wij houden ons strikt aan het aantal op de betreffende locatie toegestane concertbezoekers!
Onze vrijwilligers en andere medewerkers dragen een mondkapje. Hoewel dat niet verplicht is, vragen we u vriendelijk tot u op uw zitplaats bent aangekomen ook een mondkapje te dragen en 1,5 meter afstand te houden.

Voor het reserveren van zitplaatsen bij de gratis toegankelijke Stadsorgelconcerten op dinsdagavond 20 en donderdagmiddag 22 juli worden dit jaar € 3,50 reserveringskosten in rekening gebracht. 
Bij het reserveren voor meerdere festivalconcerten gelden aantrekkelijke kortingen. Dit ziet u in het bestelproces. 

Beperkte capaciteit

Het aantal kaarten dat het Internationaal Orgelfestival Haarlem voor sommige concerten kan verkopen, is vanwege de maatregelen beperkt. Wij gaan nu uit van de capaciteit zoals bekend gemaakt op 18 juni jl. Het is mogelijk dat op een later tijdstip meer kaarten beschikbaar komen vanwege veranderende maatregelen. Wij zullen dit zo spoedig mogelijk bekendmaken via de website, onze sociale media en de nieuwsbrief.

Restitutie kaarten vanwege corona

Mochten wij onverhoopt vanwege coronamaatregelen het festival moeten annuleren of het aantal bezoekers verder moeten beperken, dan restitueren wij de kosten van de gekochte kaarten volledig.