Festival Brochure

 

Deze informatie betreft het Orgelfestival van 2018 en is slechts ter informatie. Gegevens over het Festival in 2020 komt rond de zomer van 2019 op de website!

 

Van 14 t/m 28 juli 2018  is de prachtige  historische stad Haarlem het podium van het  52 e  Internationaal Orgelfestival. Ook dit jaar  is een spectaculair en grensverleggend  festivalprogramma samengesteld, zowel voor fijnproevers als voor nieuwe orgel­ liefhebbers!

Al snel na het allereerste Improvisatie­ concours in 1951 groeide het Haarlemse  Orgelfestival uit tot een begrip tot ver buiten  de landsgrenzen. Ook dit jaar zullen vooraan ­ staande orgelspecialisten, 120 studenten uit  meer dan 30 landen en vele muziekliefheb ­ bers uit binnen­ en buitenland bij elkaar  komen om hun passie voor dit instrument te  delen. Het wereldberoemde Müllerorgel in  de Grote of St.­Bavokerk en het Franse  Cavaillé­Coll­orgel in de Grote Zaal van de  Philharmonie vormen het muzikale hart van  het festival. Ook diverse orgels elders in de  stad zijn tijdens het festival te bewonderen.  Naast de drie rondes van het Improvisatie­ concours biedt het festival gedurende  14 dagen ruim 40 activiteiten in het histori ­ sche centrum van Haarlem. De programma’s  van de vele concerten bieden een boeiende  bloemlezing uit 500 jaar orgelmuziek.

Wij nodigen u van harte uit om te genieten  van dit unieke, grensverleggende festival  in de prachtige stad Haarlem! 

Namens het Bestuur en de Artistieke Raad, Peter Ouwerkerk, leider Internationaal  Orgelfestival Haarlem