Festival Brochure

 

Van 19 t/m 24 juli 2021 is de prachtige historische stad Haarlem het podium van het 70-jarige Internationaal Orgelfestival. Ook dit jaar is een spectaculair en grensverleggend festivalprogramma samengesteld, zowel voor fijnproevers als voor nieuwe orgelliefhebbers. Het is een bijzonder programma, vanwege corona ingekort tot ‘zesdaagse’. Maar zonder concessies aan de kwaliteit.

Al snel na het allereerste Improvisatie- concours, exact 70 jaar geleden, groeide het Haarlemse Orgelfestival uit tot een begrip tot ver buiten de landsgrenzen. Ook dit jaar delen acht vooraanstaande improvisatoren uit vijf landen hun passie voor dit instrument en deze vorm van musiceren met het publiek. Een internationale jury wijst de winnaar aan. Het wereldberoemde Müllerorgel in de Grote of St.-Bavokerk vormt samen met de fraaie orgels in de Koepelkathedraal en Doops- gezinde Kerk het muzikale hart van het festival. Naast de drie rondes van het Improvisatieconcours biedt het festival een prachtig kamermuziekconcert in de Nieuwe Kerk en een spectaculaire kleurige licht- voorstelling na zonsondergang in de Bavokerk.

Corona krijgt deze vitale zeventiger er niet onder! Het Orgelfestival maakt een bezoek aan Haarlem meer dan waard, juist dit jaar, en heet u daarom van harte welkom.

Namens het Bestuur en de Artistieke Raad, Peter Ouwerkerk, leider Internationaal  Orgelfestival Haarlem