Sweelinckprijs 2018 & Cathedral Mobile

Vanavond krijgt de kersverse winnaar van de Sweelinck-Mullerprijs 2018 een podium om zijn prijswinnende voorstelling te presenteren. Na de voorstelling zal hem de prijs worden uitgereikt.  
Laurens de Man maakte een fascinerende voorstelling rondom beroemde woorden van de Nederlandse schrijver Gerard Reve: 'O Dood, die waarheid zijt...'. Laurens zal werken spelen van Sofia Gubaidulina (Hell und Dunkel), Francis Poulenc (Élégie, met medewerking van hoornis Lidia Olthoff), Naji Hakim, Camille Saint-Saëns (Lemare's bewerking van Danse Macabre) en een improvisatie.

Na de pauze (circa 21.15 uur) volgt de uitvoering van de niet minder intrigerende voorstelling Cathedral Mobile van Jacob Lekkerkerker, winnaar van de Sweelinck-Mullerprijs 2009 en jurylid tijdens het Improvisatieconcours van dit jaar.
Jacob Lekkerkerker tovert in deze performance samen met Alfredo Genovesi (elektronica) en Poul Holleman (acoustic sound engineer) het Müller-orgel om tot een door elektronica gemanipuleerde synthesizer. Oene van Geel (altviool) is de vaste sidekick van het ensemble.
Cathedral Mobile is gebaseerd op de gedachte van beweeglijkheid van geluid in de kathedrale ruimte. De titel refereert aan de ‘mobiles’ van kunstenaar Alexander Calder: elementen in de ruimte die nooit stil hangen en bewegen op de wind.

Cathedral Mobile werd mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nicholas Berwin Charitable Trus (Londen).

 

Sweelinckprijs 2018 & Cathedral Mobile
Jacob Lekkerkerker
26-07-2018
20.15-22.30
Grote of St.-Bavokerk

Entree:
€ 15.00 Deurverkoop
€ 12.50 Voorverkoop

tickets