Internationaal Improvisatieconcours: Finale

Het uur van de waarheid… Wie mag zich winnaar noemen van het Internationaal Improvisatieconcours Haarlem 2021?

Het behalen van de finale is al een prestatie op zich, maar voor de allerbeste speler gaat een deur open naar een internationale carrière, zoals de vele eerdere prijswinnaars zullen beamen. Diezelfde impact heeft overigens de publieksprijs: tijdens het juryberaad kunt u zelf uw favoriete speler aanwijzen, die de Flentrop Publieksprijs zal ontvangen.

Blijf na afloop nog even zitten: na het juryberaad vindt de feestelijke prijsuitreiking plaats.

De internationale jury bestaat uit Zuzana FerjenĨíková (SLO/A), Vincent Thévenaz (CH), Dominik Susteck (D), Martijn Padding (NL) en Gerben Mourik (NL). Voorzitter is Ansgar Wallenhorst (D)

Eenenzeventig jaar geleden, op maandag 2 juli 1951, vond voor de allereerste keer een improvisatiewedstrijd plaats in de Haarlemse Bavokerk. Niet alleen voor het eerst in Haarlem, maar voor het eerst ter wereld! De Tweede Wereldoorlog was zes jaar daarvoor tot een einde gekomen, het Müllerorgel was bepaald niet in topconditie, maar het was de droom van de Haarlemse initiatiefnemers om de Europese landen in een muzikale strijd op vriendschappelijke basis weer met elkaar te verenigen. Twee jaar later meldde zich de eerste Amerikaanse deelnemer en, belangwekkender, werd Helmut Walcha als eerste Duitser als jurylid uitgenodigd. Wie had toen kunnen bedenken dat we zeventig jaar later hier alweer zouden zitten, met deelnemers afkomstig uit de hele wereld? De omstandigheden zijn geheel anders, maar een ding is duidelijk: het Haarlemse Improvisatieconcours is springlevend en heeft een prachtige toekomst! Tot in 2022!

 

Internationaal Improvisatieconcours: Finale
Finale
3 of 4 deelnemers
23-07-2022
20:00-21:30
Grote of St.-Bavokerk

Entree:
Toegangsprijs inclusief pauzedrankje!
€ 20.00 Deurverkoop
€ 17.50 Online voorverkoop

Bestel tickets