Stomme film met live muziek

We bouwen de Bavokerk om tot een filmhuis voor stomme film met orgelmuziek! Houdt u van (stomme) zwartwitfilms van zo'n 100 jaar geleden? Zoals ‘A trip to the moon’ uit 1902? Of ‘Skyscraper Symphony’ uit 1929? Geniet dan van deze films met live geïmproviseerde orgelmuziek. Een unieke (zomer)avond uit!

Programma
 

Franz Danksagmüller en Gabriele Agrimonti (orgel quatre-mains)

Georges Méliès: A trip to the Moon (1902)
 

Gabriele Agrimonti

A Bronx Morning (1931)
 

Franz Danksagmüller (orgel, live-electronica en live-video)

Skyscraper Symphony (1929)
 

Franz Danksagmüller en Gabriele Agrimonti (orgel quatre-mains en live-electronica)

The Fall of the House of Usher (1912)
 

Dit concert is een samenwerking met de Stadsorgelconcerten/Philharmonie

Gabriele Agrimonti werd geboren in Parma (Italië) in 1995. Hij werd in 2016 toegelaten tot het Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse in Parijs. Hij studeerde improvisate en compositie bij Thierry Escaich, László Fassang, Thomas Ospital, Thomas Lacôte, Yves Henri, Olivier Trachier en anderen. In 2021 won hij met unanieme jurybeoordeling het Haarlemse Improvisatieconcours, en ook in St Albans, Straatsburg, Parijs en Toulouse viel hij in de prijzen. 

Franz Danksagmüller studeerde orgel, compositie en elektronische muziek in Wenen, Linz, Saarbrücken en Parijs. Van 1999 tot 2005 was hij organist en componist van de kathedraal van Sankt Pölten (Oostenrijk). In zijn muziek combineert Franz Danksagmüller graag akoestische klanken met live elektronica. Franz Danksagmüller werkte herhaaldelijk samen met wetenschappers, bijvoorbeeld van het CERN in Genève, en zocht naar manieren om data als het startpunt voor een muzikale reis te gebruiken.
Met saxofonist Bernd Ruf presenteerde hij onlangs buxtehude_21, waarin de twee musici een brug sloegen tussen muziek uit de Barok en live elektronica. Sinds 2005 is Franz Danksagmüller verbonden aan de Musikhochschule Lübeck.

 

 

 

Stomme film met live muziek
Improvisatie bij zwijgende films
Franz Danksagm├╝ller D) & Gabriele Agrimonti (I)
26-07-2022
20:00-21:00
Grote of St.-Bavokerk

Entree:
€ 3.50 Deurverkoop
€ 3.50 Online voorverkoop