Morgen de start: Haarlemse Orgeldag en Openingsconcert

Het aftellen is begonnen, alle voorbereidingen zijn getroffen: morgen, zaterdag 14 juli gaat de 52e editie van het Haarlemse Internationale Orgelfestival van start! En direct staat al een veelbelovend weekend voor de deur. 
Wat te denken van een spannende Orgeldag for kids met activiteiten in het centrum van Haarlem (waaronder het bespelen van een zelf gebouwd orgel!) en de kans de trap te beklimmen naar de plek waar de beroemde Mozart bijna 300 jaar geleden een wereldberoemd orgel bespeelde? 
’s Avonds is het de beurt aan een fantastisch klinkend koor met zangers tussen 20 en 30 jaar, dat samen met Ben van Oosten achter het Müller-orgel het aangrijpende Requiem van Maurice Duruflé zal uitvoeren zoals u het nog nooit hebt beleefd! De  vermaarde Letse dirigent Sigvards Klava brengt dit ensemble tot een betoverende samenklank. Voor de pauze van dit concert, dat wordt opgedragen aan de recent overleden Haarlemse stadsorganist Piet Kee, klinken werken voor a capella koor van Arvo Pärt, Cyrillus Kreek en Joseph Rheinberger, en orgel solo van César Franck. Het concert vindt plaats in de Grote of St.-Bavokerk in Haarlem, en begint om 20.15 uur. Van harte aanbevolen!
Meer informatie en kaarten, klik hier.

NB er zijn alleen nog kaarten voor de tweede rang verkrijgbaar.